Milieuvriendelijk vaatwassen

Door milieuvriendelijke verpakkingen en hoog geconcentreerde vaatwasmiddelen probeert Vaatwassysteem® een bijdrage te leveren aan een milieuvriendelijke omgeving. Vaatwassysteem® verpakt haar wasmiddelen voor industriële vaatwassers in veilige bag-in-box verpakkingen. Het bag-in-box systeem is niet alleen veilig, het reduceert ook het afval van verpakkingen enorm. Door te kiezen voor 100% gerecycled kartonnen overdozen gebruiken we 80% minder kunststof dan bij de gebruikelijke 25 liter cans.

Geconcentreerde vaatwasmiddelen

Alle Vaatwassysteem® vaatwasproducten zijn hoog geconcentreerde vaatwasmiddelen. Een 10 liter verpakking is even effectief als een 25 liter verpakking normaal vaatwasmiddel. De voordelen van geconcentreerde vaatwasmiddelen zijn: minder logistiek, kleinere verpakkingen, beter handelbaar, milieuvriendelijker, biologisch afbreekbaar en voordelig in gebruik.

Europees Ecolabel

Het merk Vaatwassysteem® is verbonden aan het Europees Ecolabel. Dat wil zeggen dat deze producten geproduceerd zijn met minder milieubelasting dan alternatieve gelijksoortige producten. Het is een milieukeurmerk van de Europese Unie en is toegekend aan verschillende productgebieden zoals papier, kleding, klus- en bouwmaterialen, persoonlijke verzorging en natuurlijk schoonmaakmiddelen. Er vindt regelmatig onafhankelijke controle plaats van het productieproces, zodat het keurmerk up-to-date blijft.